söndag, december 21, 2008

vägen till tvättstugan



För att komma till tvättstugan måste man gå genom den här korridoren, dörrarna på sidorna är låsta, med spånskivor på insidan av glasrutorna. Förr användes de som torkrum. Man kan inte tända lampan själv, den tänds av en rörelsedetektor i slutet av gången. Tyvärr "ser" den inte så långt och lamporna tänds först då man har kommit halvvägs, ungefär vid den mörka, mörka trappan som leder ner till ytterligare en mörk gång, en källare under källaren.



Därnere fanns det tidigare ett mangelrum med två stora stenmanglar, det har tanten på andra sidan gården berättat, men man stängde det redan på 60- eller kanske 70-talet, efter en olyckshändelse. Hon ville inte säga vad det var som hände, men det var något hemskt, sa hon, något med en mangel.

Det står en sådan mangel i tvättstugan nu också, jag tror inte att någon använder den, jag tror inte att det är många som vet hur man gör.



Tanten har bott här sedan 1945, då husen byggdes, hennes man dog 1989, de bodde med tre barn i en tvåa.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du är Sveriges Emmanuel Bove. Sluta aldrig någonsin.

Anonym sa...

Du får sätta på dig pannlampan, jag skulle just tipsa om det, men du har ju en. För det är inte ett dugg spooky att gå runt i en korridor med en irrande lampa...

kreti och pleti sa...

Michaela: Tack, men nu vågar jag ju inte skriva något.

Adrenalin: Jag kan föreställa mig hur jag smyger fram genom korridoren och så, när jag kommer till trappavsatsen, hör jag ett ljud och vänder mig om...
Dessutom skulle jag dö om jag mötte någon med pannlampa där.

Anonym sa...

Jag skulle dö om jag mötte någon med en pannlampa i en mörk korridor...