lördag, januari 17, 2009

på väg till ikea

(Obs! Notera de prickiga bokstäverna.)
Riktigt gott faktiskt.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Men vad ÄR smittbröd? Undrar jag. Och mår du bra nu? ;)

kreti och pleti sa...

Jag vet inte vad "smitt" ska vara, men bröden är stora och runda, som en jätte bagel, eller som en halv kringla, litet söta och med sesamfrön. De är faktiskt riktigt goda.
Jag har klarat mig, men ungen är sjuk. Fast han fick inget bröd.

Anonym sa...

Inte konstigt att vinterkräksjukan går...utgår väl från IKEA då...

kreti och pleti sa...

Fast de här är från Munirs Livs i Skärholmen...

Anonym sa...

Sitter just och tuggar på det brödet som jag köpte där idag. Bagel ser det ut som... Bagel är ett judiskt påfund...Enligt många araber smittar kanske judar med jag vet inte vad, allt möjligt kanske... Jag är själv judinna... Är jag paranoid... ????? Jag ska kolla up det här. Sparar du bilden där är du snäll så har jag bevis. Tack.

Anonym sa...

Tror du jag får kopiera din bild. Julia heter jag som skrev det tidigare inlägget om judiska bagelar. Svara här är du snäll.
Tack

kreti och pleti sa...

Ta bilden du.

Det var precis sådana bröd det var, som litet större bagelar, både med och utan sesamfrön.

Men! Det kanske var det de menade med "smittbröd", att brödsorten var... kopierad, att den "smittade av sig". (Sökte du på smittbröd?)

Anonym sa...

Hej!
Vad bra. Nä, det var just det att jag inte hittade något som hette så. Jag tror tyvärr mer på min teori. Jag känner igen det där sättet att tänka. Typ som att vi är demoner eller något. Fast man vet ju inte vad dom menar.
Vänliga hälsningar Julia

kreti och pleti sa...

Jag tror inte att butikspersonalen, medvetet, kallar dem smittbröd för att de skulle vara judiska bröd. Däremot skulle det ju, eventuellt, kunna vara en felöversättning. Det är ju långt ifrån omöjligt att det skulle finnas något ord som är detsamma både för smitta och jude. Rent hypotetiskt alltså

Anonym sa...

Ja, det är ju också möjligt.
Hej hej

Jonathan sa...

Hej alla,

Brödet på bilden heter simit.

http://en.wikipedia.org/wiki/Simit

Det är ett smaskigt turkiskt bröd och har inget med smittor att göra. Butiken har helt enkelt försökt försvenska det till "smitt", inte helt lyckats kan tyckas men något antisemitism är det inte frågan om.

kreti och pleti sa...

Jonathan: Tack för den vettiga förklaringen!

Du råkar inte av en händelse veta vad det är för facebook-grupp folk hittar hit ifrån?

Julia sa...

Vad bra, då har det löst sig! Svenska kommitén mot antisemitism trodde heller inte att det var någon fara, men att vi kunde vänta på svar. Här har vi det. Hoppas ni tycker att det var ok att jag kollade. Inte för att vi kanske tänkte göra något åt det, men det är ju bra att veta i varje fall.