tisdag, mars 10, 2009

ynk

Kanske var det stretandet uppför den glashala, snömoddiga Abrahamsbergsvägen som tog all livsglädje ifrån mig imorse. Eller så var det halkandet nedför, ömsom glidande ömsom stapplande, med snömodden skvättande kring fötterna och med MacBebis i ett krampaktigt famntag.
Eller så är det grupparbetandet  som bara inte vill ta slut, som aldrig kommer att ta slut. Det känns som om det har pågått hela terminen, men vi är bara inne på andra veckan av tre. Vi är inte ens halvvägs.
Jag tror att det är vädret. 
Allt som hindrar en från att orka gå uppför rulltrapporna vid Universitetet är sådant som kan komma att förstöra ens dag.

De där trapporna måste helt enkelt gås uppför. Man måste få upp viss fart och värme för att ta sig förbi orkanvinden och iskylan vid entrén utan att det känns som om de finns där av en anledning. Det blåser alltid där och det r nästan alltid kallt, en felkonstruktion av biljetthallen och nedgången i förhållande till tunnlarna, det är allmänt känt. Men tar man sig inte förbi tillräckligt snabbt känns det som om någon vill säga att här är du inte välkommen, här hör du inte hemma, du är liten och svag, ner med dig i tunnlarna igen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Precis så känns det, jag hatar den där orkanen.

Anonym sa...

MacBebis?...aha, måste vara en liten PC-kusin, inte en bebis...eller?...*förvirrad*

Anonym sa...

...och hade jag haft lite tålamod och börjat läsa bloggen där jag slutade sist i stället för att kasta mig handlöst över senaste inlägget så hade jag fått förklaringen till vad MacBebis var automatiskt...;o)

Anonym sa...

Hela världen är emot alla idag.

kreti och pleti sa...

adrenalin: Visst gör den det? Det är inte bara jag som är känslig.

M: Lilla MacBebis fyller snart två.

eek: Jag tyckte nog att alla var emot hela världen den dagen, dessutom.