lördag, maj 09, 2009

människor

Jag tog 2:ans buss från Stureplan i går eftermiddag. Vid stadsbibliotekets hållplats var det en kvinna med barnvagn, en klassisk Emmaljunga-sulky, som kom springande från andra sidan gatan, över övergångsstället, och hann trycka på barnvagnsknappen precis när bussen började åka. Föraren var snäll, han stannade och öppnade dörrarna, trots att han redan hade svängt ut en bit från hållplatsen och hade 4:ans buss i rumpan.
Det stod redan en barnvagn på barnvagnsplatsen, också den en sulky så det fanns plats för båda, men på det nedfällbara sätet satt två kvinnor, sådana där tanter i min ålder. När kvinnan med barnvagnen tryckte på knappen hade de båda hajat till och när bussföraren stannade hade de suckat fram ett "åh nej". När dörrarna öppnades pekade de båda, exakt samtidigt, och meddelade, unisont, att det var helt ledigt på den främre barnvagnsplatsen. Kvinnan med barnvagnen backade ut igen och började springa mot de främre dörrparet och föraren väntade, trots att han nu hade ytterligare en buss i kö bakom sig.
De båda vagnarna hade utan problem fått plats och när bussen stannade vid Odenplan fick de ändå flytta på sig för att lämna plats åt en betydligt större barnvagn.

Inga kommentarer: