söndag, oktober 30, 2005

normaltid

Gnäll.

Varför kunde det inte göras natten till en vardag? I alla fall nu, när man får en timme extra?
Det värsta som kunde hända är ju att en del kommer en timme för tidigt!

Ok, jag vet att det kan hända värre saker, men av dem som har hand om sådana saker kan man faktiskt förvänta sig litet mer, tycker jag. Faktiskt.
Förövrigt pågår väl i allmänhet den typen av verksamhet även på helgerna?


Så, klockan ställs tillbaka en timme under natten och när du vaknar någon gång i svinottan så vet du att du får dra av en hel timme. En hel timmes extra sömn. Inte mycket egentligen och är det bara den där timmen man är ute efter kan man ju lika gärna lägga sig tidigare på kvällen, men det är just känslan. Man bjuds på en timme extra.

På samma sätt känns det riktigt, riktigt illa när man går miste om den där förbaskade extratimmen. För att det är helg, för att en ludd, som i vanliga fall kan sova som en liten sten till klocka sju, ibland till och med till åtta, vaknar pigg som en lärka halvsju på morgonen. Bara för att det är helg.

Hade det varit en vardag, exempelvis nu på tisdag då vi måste gå upp så okristligt tidigt som klockan sex, hade vi kunnat få sova till sju istället, som vi brukar.

Det är klart att jag inte hade förväntat mig att Ludwig skulle ta någon som helst hänsyn till märkligheter av detta slag och jag räknade helt kallt med att få gå upp klockan sju, som vanligt, trots att klockan egentligen bara var sex.
Men det räcker inte, i morse var det etter värre, han vaknade fem minuter i sex, 05:55. Översatt till så kallad normaltid är det 04:55. Det är tidigt!

Gröt skulle han ha också.

Inga kommentarer: