torsdag, januari 17, 2008

trafikanter

R fick en underbar trafikant härom dagen, den var en tjej i 15-18-års åldern med blont sådant där uppfluffat hår som alla femtonåringar har just nu, ett lite plastigt utseende och sådana där skor som ser ut som att de egentligen skulle ha en klack, men att bäraren fastnat med den någonstans och fått gnaga av den för att komma loss.

Det var vid sjutiden på morgonen som hon kom fram till spärren och frågade efter en nagelsalong. Det finns en precis mittemot spärren, mellan pressbyrån och matvarubutiken, nära det lilla fiket och R pekade åt det hållet och frågade om det var den.

Tjejen vände sig om och blev stående, ett bra tag. Efter en stund lutade sig R närmare luckan och sade: ”Ser du den inte?” Och tjejen svarade: ”Jooo, det gör jag, men... den säljer ju mackor...”
– ”Nej, inte fiket! Rakt framför dig, litet till höger, där kanske”

Tjejen vände sig mot nagelsalongen och tittade på den, sedan vände hon sig mot R och sade: ”Nej, det kan inte vara den” och R undrade varför. ”För att den är stängd” blev svaret.

1 kommentar:

maruschka sa...

Märkliga människor det finns...
Undrar hur kommande generationer kommer att se på oss gamlingar så småningom?...Är hemma med en 5-åring som fick vattkoppor PÅ SIN födelsedag, är inte livet orättvist?...*kram*