onsdag, april 04, 2007

kundvagnar

De allra flesta större butiker har satt sådana där myntlås på sina kundvagnar, men inte daglivs. De har istället ett system där vagnens hjul låses om vagnen lämnar butiken.

När jag handlade idag, det var vid den där tiden då alla andra också handlar och de allra flesta beter sig som råttor, så var det fullständigt kaos utanför kassorna. Det stod så många övergivna kundvagnar där att det nästan kändes litet fånigt att ställa tillbaka sin egen.

Så, om man bortser ifrån dem som lämnar kundvagnen utan att reflektera över ens möjligheten att ställa tillbaka den, antingen av ren tankspriddhet, eller för att de överhuvudtaget inte bryr sig eller tycker att det är någon annans jobb.
Finns det någon period mellan att man lämnar sin kundvagn för att en enda vagn inte gör något och att man lämnar den för att det redan står så många vagnar där att det känns fånigt att ställa tillbaka sin vagn?

Går det någon slags gräns, i antal kundvagnar, eller är det en tidsperiod under vilken bara de som inte bryr sig lämnar sina vagnar och alla andra ställer tillbaka sina?

Inga kommentarer: